Ommålat furubord

Hittade ett fint(?) köksbord på loppis. Jag är inget fan alls av furu, men skicket var bra, och jag såg potentialen 😉
Lite chalk paint gjorde susen! 
Och till salu för den som vill ha ett lite nättare köksbord 😊
900:- 


Kommentarer:

1 Beatrice:

skriven

fint! Vilka mått är det?

Svar: Tack Beatrice! 81*81cm och 74cm högt är bordet.
Josefine Ståhl

2 Anna:

skriven

Fint:) vad har du använt dig av för färg?

Svar: Jag har målat med chalk paint, bordsskivan i french linen och benen i old white. Sen är allt vaxat i clear wax 😊
Josefine Ståhl

3 Susanna:

skriven

Hej :)

Tycker verkligen den färgen e fin, ser lite betong aktig ut på bilderna :) Undrar vad du har för vax å varför man använder vax??

God fortsättning :)

Svar: Hej hej!

Ja den färgen blir väldigt betonglik! Vax har man för att få en tålig yta, man kan också använda en klarlack (som blir ännu hårdare, för tex matbord). Chalk paint utan någon efterbehandling är väldigt ömtålig, färgen åker med om man torkar med en våt trasa. Men sen är färgen väldigt lätt och tacksam att måla med, täcker bra, är dryg och torkar superfort. Så den är värd arbetet efteråt 😄
Josefine Ståhl

4 eva:

skriven

Hej.

Bordet är jättesnyggt och jag blev inspirerad till att göra om våra sängbord i samma still. Jag har köpt färgen och undrar om du använde den som den är eller om du spädde ut den t.ex. m vatten eller nyansen Old White?
/e

Svar: Hej hej!
På det här bordet så målade jag färgen som den var. Jag ville ha lite betongkänsla, så jag målade ganska tjockt med färg och slarvigt. Sen slipade jag av väldigt lätt med ett fint sandpapper och vaxade med clear wax. Lycka till med dina sängbord!
Josefine Ståhl

5 Eva:

skriven

Snyggt! Tack för tipset. /Eva

6 Ida:

skriven

Hej!
Blev så inspirerad av detta bord!
Visade min mamma och hon blev helt kär. Provade då att ge mig på ett liknande projekt! Kolla gärna min blogg om du vill se resultatet :)
Hela din blogg har gett mig inspiration att sätta fart med själv och det är så roligt!
Tack snälla!
/ Ida

Svar: Hej Ida!!
Vad glad jag blev att jag inspirerade dig till att måla om bordet ;-) vilken lyft! Blev ju superfint! Och lampan blev också jättefin! Nu blev jag sugen på en loppisrunda igen :-)
Josefine Ståhl

7 Malin :

skriven

Hej! Jag har läst att man kan behöva kvistlacka ett lackat furubord innan man målar det med chalk paint, detta för att det inte ska blöda igenom. Har du gjort det eller funkar det helt utan förarbete? :) Jättefint bord! :)

Svar: Hej hej! Ska du måla med en ljus färg, så bör du kvistlacka. Tråkigt förarbete, men gör du det inte så kommer kvistarna att blöda igenom. Dvs att det blir mörka fläckar där. Lycka till :-)
Josefine Ståhl

Kommentera här: