Lampskärm i guld

Hittade en en gammal rostig lampskärm hos min bror för ett tag sen. Den låg uppe på vinden i hans lada, och har troligtvis haft ett tyg på sig en gång i tiden. 
Jag fixade till den med lite guldfärg från Montana GOLD (goldchrome) 


Kommentarer:

1 Ida:

skriven

Kanonfint!
Du och din blogg har inspirerat mig att börja renovera gamla möbler själv. Har alltid varit intresserad av gamla saker, loppis och auktion.
Har du några tips såhär innan jag sätter fart? :)
/ Ida

Svar: Tack snälla du!
Vad kul att höra 😊
Tips... Framförallt viktigt att använda bra redskap, investera i bra penslar och måla med bra färger. Sen är det bara att åka runt på loppisar/auktioner 😄 fråga på om det är något särskilt du undrar! Lycka till 😊
Josefine Ståhl

2 Lena:

skriven

Hei! :) synes du er rå flink! og du har innspirert meg til å pusse opp en gammel sjenk.
Om du kunne gitt meg noen tips så hadde jeg satt stoor pris på det! Sjenken er idag off white m/gullben. Har lyst å male den sort men lurer da på om den mister sin gamle sjarm..?hvilken sort maling ville du gått for? Matt, shiny, kalk..?
Tusen takk om du tar deg bryet med å svare! :))

Svar: Hej Lena!Vad kul att du blev inspirerad utav mina bilder :-) Jag tycker att det låter fint med vitt och guldben. Men om du vill måla det svart så blir det säkert jättefint också! Jag hade valt att måla med chalk paint, graphite. Den är väldigt matt, och behöver behandlas efter målning, antingen med vax eller en klar-lack. Men på en skänk räcker det gott med vax (blir en väldigt fin yta). Jag har precis lagt upp mer bilder på min skänk som jag målade svart med ett harlequin-mönster. Den skänken är målad med chalk paint, grahite. :-) Lycka till!
Josefine Ståhl

Kommentera här: