Ikea Duktig makeover

Ettårspresenten till Abbe, ett omgjort IKEA "duktig" minikök.
 
 

1. Alla plastdetaljer är sprayade i guldspray. Först testade jag att spraya med Montana Gold (gold chrome), jag grundade med Montanas plastgrund och avslutade med Montanas mattlack. Men jag var inte helt nöjd med resultatet, tyckte inte att det härdade ordentligt. Plast är väldigt klurigt att måla på, svårt att få färg att fästa bra på, så jag fick experimentera mig fram. Efter Montanas halvbra resultat testade jag Herdins guldspray, och den blev betydligt hårdare. Men eftersom allt redan var sprayat med Montana, så vet jag inte hur Herdins hade blivit i bare, men med ett ytskikt av Herdins guldspray blev resultatet super! :-)
2. Dörren är vänd 45 grader, för att få handtaget stående. Och stommen är målad i en matt grafitgrå lackfärg, från Beckers.
3. Bänkskivan är målad i Chalk Paint, French Linen. 
4. Här klippte jag ut en ram i svart kontaktplast, som jag satte på insidan av ugnen, för att mer likna en riktig ugn.
5. Fyra porslinsknoppar för att kunna ställa in värmen på spisen :-)
6. Överdelen på köket har jag målat i en blank lackfärg från beckers, i en vaniljvit nyans.
7. Micron är sprayad i Herdins guldspray, handtagen är läderhandtag från vårt riktiga kök från Kvik.
8. Pärlspont som botten i köket.
 
 

         

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
FÖRE


Kommentarer:

1 Tackan:

skriven

Gu va fint :-)

Svar: Tack Fårfrun! :-)
Josefine Ståhl

2 Erika:

skriven

Oj så vackert! Just ett sånt där skulle jag vilja pyssla ihop till vår dotter...så fint!

3 cecilia:

skriven

Så himla fint!!

Svar: TACK! 😊🙏
Josefine Ståhl

4 Kaisa:

skriven

Så fantastiskt snyggt! Jag ska ta mig i kragen och göra ett jag med! Kanske till och med härma rakt av, så snyggt de är :) vad går kalaset på med färgköp?

Svar: Tack snälla Kaisa! Du får mer än gärna härma rakt av, det är bara kul att inspirera 😄 svårt att beräkna pris, eftersom jag målar så mycket möbler, så tog jag färger jag redan hade hemma.. Det enda jag har köpt till är guldspray och knopparna ca 150:- totalt (+1000:- för köket) färg och pärlsponten hade jag över hemma.. Så det är klart att det kan springa iväg i pris om du ska köpa allt nytt, men dom flesta färgerna kan man ju köpa i mindre burkar 😄 och så får du se till att måla fler grejer, så du får valuta för pengarna 😉 Lycka till! Fråga på om det är ngt annat särskilt du undrar!
Josefine Ståhl

5 sofie:

skriven

Underbart fint kök du har gjort från ikeas kök:-) inspirerad av dej har jag gått & köpt ett till min dotters 3år födelesdag, som jag nu ska fixa till. Har några frågor.
Målade du köket när de var ihop satt eller när de var i bitar. Tänkte först göra de när de var i bitar men då kanske de far färg i skruvhålen så de inte går att skruva ihop lika bra eller? Det du har spraya guld skulle jag vilja ha i silver, vet du av någon bra silver spray som fastnar bra på platsen & som är blank?
Super fint har du gjprt iaf!:-)

Svar: Tack snälla Sofie! Jag målade mitt kök ihopsatt. Fast dörrar och bänkskiva separat såklart. Men du kan lika gärna måla varje del för sig, bara att vara lite försiktig vid skruvhålen. Den sprayen jag sprayade plastdetaljerna med finns även i silver, och den är ganska blank. Spray från Herdins. Jag tyckte att den satt bäst på plasten, utav dom sprayerna som jag testade. Lycka till!
Fråga gärna på om det är något annat du undrar!
Josefine Ståhl

6 Linda :

skriven

Hej vilket fint kök du har gjort. funderat på att göra något liknade till min flicka så Jag har lånat din bild till min blogg och länkat vidare. Hoppas att det är okej.

Svar: Hej Linda!
Vad roligt att du blir inspirerad att göra om ett kök också! Självklart är det ok att låna bilder! Kom gärna tillbaka med frågor om det är något särskilt du funderar över. Lycka till! 😊
Josefine Ståhl

7 Josefine :

skriven

Hej! Använde du någon grundfärg på träet innan du målade? För ytan är väl ganska glatt eller vad man säger:) Med vänlig hälsning, Josefine

Svar: Hej Josefine!
Ja jag använde grundfärg, sen är det aldrig fel att matta ner lite lätt med sandpapper före målning. Då sitter färgen ännu bättre 😄
Josefine Ståhl

8 Madelene:

skriven

Hej! Vart har du hittat porslinsknopparna?:-)

Svar: Hej hej! Dom köpte jag på systerlycklig.se 😊
Josefine Ståhl

9 Lotta:

skriven

Åh vilket fint kök!! Undrar vart du köpt pinnen som sitter baktill att hänga redskapen på?

Svar: Hej hej! Pinnen hänger med i köket :)
Josefine Ståhl

10 Anonym:

skriven

Hejsan!! Så vackert kök. Ska göra sonens kök i veckan. En ka ske dum fråga men har du slipar skåpet först, alltså ruggar upp utan för att kunna måla? Tacksam för svar. Med vänlig hälsning, Kajsa

Kommentera här: